16. mar. 2014

VHF SRC Certifikat

Forespørgelse. Jeg har længe tænkt at tage SRC certifikat (short range certifikat) til vhf, bla. for at have den ekstra tryghed at vide hvilke muligheder der i en nødsituation. Der er også en masse andre ting, som vil være smart at vide mere om. Man kan ikke lokaliseres hvis man udsender nødsignalet med distress knappen eller dsc , hvis man ikke har mmsi nummeret indkodet. Her er udsnit af tekst fra VHF Skolen Bemærk - MMSI nr. skal indkodes! Der skal ilægges et MMSI nr. i din VHF/DSC radio - ellers fungerer DSC funktionen ikke, ej heller alarmeringmuligheden via "den røde knap". En DSC radio uden MMSI nr. er falsk tryghed! Hent ansøgning om kaldesignal / MMSI nr. her Ligeledes er det et lovkrav at man har et SRC certfikat eller større for at anvende radioen. Dette gælder uanset om den har DSC eller ej. Derfor kunne vi måske i klubben tage fælles kursus, hvis andre er interesseret , måske i klublokalet. Meld tilbage hvis der er interesse for sagen.

10 kommentarer:

 1. Hej jeg har hverken certifikat eller mmsi nr. og er meget interesseret i et kursus i Aask regi.

  SvarSlet
 2. Kan kun anbefale at alle der har en VHF radio at få taget dette kursus. Hvis I er medlem af Fyns Trolling Klub, så kan I måske nå at tilmelde jer, da de starter kursus lørdag/søndag den 22./23. marts i Odense ved Mogens Larsen fra VHF Skolen. Det kræver nok en vist antal deltagere for at kunne holde prisen i et rimeligt niveau.
  Læs mere her:
  http://www.smaabaadsklub1.dk/forum/forum_indhold.asp?ID=22417&GBID=3&Page=1

  SvarSlet
 3. Jeg kan også kun anbefale at tage VHF kurset, det er ikke så svært og Mogens fra VHF Skolen er en super lærer. Jeg tog mit som selvstudium - så hvis der ikke kan samles nok til et week-end kursus, er det også en mulighed at tage det som selvstudie, enten alene eller nogle stykker sammen.

  Læs evt mere om det på
  http://www.vhfskolen.dk/voreskurser/fjernundervisning.html

  SvarSlet
 4. Hej jeg er også med hvis det det er muligt

  SvarSlet
 5. Jeg er også med på at tage VHF kurset, hvis der bliver arrangeret noget.

  SvarSlet
 6. Er også klar hvis det kan ordnes på en weekend

  SvarSlet
 7. Er også klar til VHF kursus

  SvarSlet
 8. Jeg fik denne besked af en bekendt, og synes jeg ville dele den her, jeg synes det ser ud til at være en god ide, hvis det kan gøres på 1 dag.
  "Hej Robert. Jeg synes at i skal kontakte Dan Rylinger speedboat.dk han har et super 1 dags vhf kursus til en super pris. Dan kommer med mange gode historier i løbet af dagen. Mvh Johan

  SvarSlet
 9. Hej Robert. Jeg syntes da du skal undersøge hvis du har mulighed, jeg er på.

  SvarSlet
 10. Jeg er også med på et evt. weekendkursus

  SvarSlet

Sommercup 2016

Aask 2014

Klubmester 2013

Aask året 2013

Klubmester 2012 Aask

Aask året 2012