4. apr. 2013

Ukendt vand...

                            Sverige 2013


Så gik turen endelig til sverige efter 2 månders venten på godt vejr fra yr.no og da de lovede 6-7 sek fra nord-nordøst  tog vi chancen og kørte til simris lørdag aften.
Vel ankommet til havnen kl 03 kunne vi se det ikke lovede for godt da flagene stod vandret i luften og bølgerne slog hårdt mod molen, vi valget at sove et par timer og så se hvad der ville ske ved solopgang.men intet nyt da det endelig var blevet lyst igen, vi tog en beslutning vi ikke ville fortryde og valget at køre mod det mere sydlige sverige i tanken om at kunne ligge lidt i læ for bølger og vind, vi ankom til havnen kl 8.30 fik båden i vandet og så gik turen mod 40 meteren ca 8 mil ude..

Vi satte downriggerne med 6 stænger og skulle så til at rode med vores ny indkøbte planerboards vi fik kun lige sat det ene board i vandet da der gik en stang på riggen i 50 fod,den tog den velkendte "polkapede" fra grizzly, kampen var igang og vi trak det længste strå , vægten landede på 5,5 kg og nu var turen sku i "hus", vi fik vendt båden  og trak tilbage i samme spor og ikke mindre end 5 min efter gik stsngen i 40 for men linen sprang og fisken var væk.
Vi blev i området som var stoppet med fine lakse buer og fødefiske, vi fik sat planerboards ud med 3 stænger på hver side,  i med dipsy stænger og en tyv 300 fod bag båden så nu var det jo bare at ramme laksen igen, det var dog ikke så nemt da der skulle gå 6 timer inden 5 hjul hylede med den velkendte lyd fra fast fisk, 3 stænger går i overfladen efterfulgt af tyven og en downriggerstang ,den ene står hurtigt af de andre laver  ballade i dybet og en bryder overfladen 500 fod ude, vi rytter alt grej og begynder at fighte fisk ,vi får alle ombord med vægt på 5-5,5-6-13,2 kg vi kikker lidt på hinanden og kan nu se drømmen om den første 10+er i en realitet og hold da kæft den er fin sådan et lokum af en fisk..
Vi vender rundt og får sat stænger får 2 fisk under mål som ryger i baljen igen ,der blivet taget billeder i 100 vis den skal jo foreviges...vi triller i havn kl 19.30 og nyder aftenen ..

Mandag morgen sætter vi stængerne samme sted som dagen forinden , der er stadig fine buer af fisk der går da heller ikke længe inden vi får trippelhug hvor tallene lyder på 5,5-7 og en genudsætter  så er vi ligesom igang igen , vi bliver i området hele dagen og kan se det er mørke farver der dur i dybet så jeg bytter den ene dipsy stang blink ud med en 5,5" apex i sort smider den i vandet igen der går igen nogle timer da stangen med den sorte apex bliver slugt af vores livs fisk, den udløser et hug mere så vi får hver en stang min kommer frem og bliver nettet dennises står dybt og tungt vi tager farten af båden og fiske kommer stille til syne med smutter igen , han får dog kontrollen over den jeg får den nettet og siger den er ihvertfald ikke 10+ i min iver..da den rammer dækket ser vi først hvor stor den er og hold da kæft et SVIN , vi hopper og danser lidt får vægten på og klonk ,ja vores vægt går altse åbenbart KUN til 15 kg og det var ikke nok,vi fisker resten af dagen med tanken om hvor stor den entlig er , vi får den vejet i havnen til 16 kg rent .
Båden kommer på trailer folk beundre fiske i havnen vi får pakket sammen og køre glade og mætte på oplevelser mod lille haderslev, dennis siger han ikke sov på vej hjem, men det passer nu ikke helt kan jeg oplyse , han så ihvertfald ikke lillebæltsbroen...

     

3 kommentarer:

 1. Sådan, I er jo for seje. Flotte billeder - flotte fisk og en yndig nisse med lysblå alpehue :)
  Jeg håber du er guide for en sommertur :)

  SvarSlet
 2. ser sgu godt ud, er slet ikke misundelig :-)
  flotte billeder og og flotte fisk,den ene er godt nok fed.
  glæder mig til jeg tager til pukavigen 4 maj, håber så bare på lidt laks også, men ked af at jeg ikke kan være med til stævnet.

  SvarSlet
 3. Stort tillykke med de fine flotte laks. ;-) jeg snakkede med Johnny fra team Roxy, som valgte udgangspunkt fra Ystad. Han havde også super fiskeri. Satte laks tilbage op til 14 kg. ;-) som han sagde. Jeg er mættet af laks. Fin gestus. :-)

  SvarSlet

Sommercup 2016

Aask 2014

Klubmester 2013

Aask året 2013

Klubmester 2012 Aask

Aask året 2012